Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Eerder aflossen bij geld lenen voor studie loont

Eerder aflossen bij geld lenen voor studie loont

Studenten hebben de mogelijkheid om geld uit te sparen als zijn tientallen euro’s per jaar op hun studieschuld aflossen. Bij geld lenen voor een studie met een schuld van ongeveer vijftienduizend euro kan de totale studieschuld in dat geval wel zes jaar eerder afgelost zijn.

Studenten krijgen na afloop van hun studie een betalingsregeling van DUO voorgesteld, die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de leningen aan studenten. De meeste studenten weten niet dat het echt voordelig kan zijn om elk jaar wat extra af te lossen op de studieschuld. Egge van der Poel is de ontwikkelaar van de Schuld Vrij applicatie en is van mening dat studenten meteen extra zouden gaan aflossen als ze zouden weten, dat het veel voordeliger is.

Een studieschuld hoeft bij de DUO pas na de aanloopfase van twee jaar afgelost te worden. Maar het is wel toegestaan om eerder te beginnen met het aflossen van de studieschuld. In de aflosfase is het wel verplicht om maandelijks een bedrag terug te betalen, waarbij er ook extra betalingen gedaan kunnen worden.

Geld lenen tijdens de studie wordt veel gedaan door studenten, maar door eerder en extra af te lossen, is er sprake van enkele voordelen. Zo wordt er minder rente betaald en wordt er maandelijks tijdens de aflosfase eveneens een lager termijnbedrag vastgesteld. Hoeveel minder dat zal zijn, is afhankelijk van de hoogte van de extra aflossing. Op verzoek kan na een extra aflossing de maandtermijn opnieuw worden vastgesteld door DUO.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.