Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemiddelde schuld door geld lenen steeds hoger

Gemiddelde schuld door geld lenen steeds hoger

De Nederlanders hebben gemiddeld gezien elk een schuld van 1.600 euro. Dat is een stijging van bijna twintig procent volgens het incasso- en deurwaardersbedrijf GGN. Dit kantoor is een van de marktleiders op incassogebied in Nederland. Als oorzaak van de stijging van de gemiddelde schuld door geld lenen wordt onder meer inkomensdaling door werkloosheid en echtscheiding aangewezen.

Echtscheiding en afname van het inkomen mogen dan een oorzaak zijn van een hogere gemiddelde schuld, maar er is nog meer aan de hand. Geld lenen voor consumptieve goederen is normaal in de huidige maatschappij. Meer geld uitgeven, dan dat er binnenkomt, is een gevolg van de huidige consumptiemaatschappij.

Een mogelijke oplossing om schulden terug te dringen en een beter overzicht te krijgen, is het samenvoegen van de schulden. De combinatie van rood staan en betalingsachterstanden kost bijvoorbeeld veel geld. Aflossing op het rood staan is lastig, omdat er geen maandelijkse aflossingsverplichting voor geld. Een mogelijkheid is dan om alle schulden op een rijtje te zetten en geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening. Met de persoonlijke lening kunnen dan de schulden, zoals het rood staan, worden voldaan. Het voordeel hiervan is dat het rentepercentage lager ligt in vergelijking met de rente voor een roodstand.

Bij deze manier van geld lenen om de schulden samen te voegen en onder te brengen in een persoonlijke lening, is er sprake van een stok achter de deur. Er geldt dan immers een maandelijkse verplichting tot aflossing, wat bij een roodstand niet het geval is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.