Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheekklanten gedupeerd door verhoging opslag

Hypotheekklanten gedupeerd door verhoging opslag

Eigenaren van een woning met een hypotheek, die gebaseerd is de op euribor met een opslag van de bank kunnen de komende tijd onaangenaam verrast worden. Geld lenen op basis van de 1 maands euribor hypotheek wordt tegenwoordig haast niet meer gedaan, maar bij de ABN Amro en de ING zijn nog veel klanten met een dergelijke hypotheek.

De ING en de ABN Amro gaan binnenkort de opslag voor de 1 maands euribor hypotheek verhogen. De ABN Amro zal de opslag met 1 procentpunt verhogen en de ING met 0,35 procentpunt. De verhoging van de opslag geldt voor bestaande klanten met voornoemde hypotheek. De beide banken bieden deze hypotheken overigens al enkele jaren niet meer aan. In totaal gaat het om 25.000 hypotheken, die met de verhoging van de opslag in één keer zo maar honderden euro’s tot wel duizenden euro’s per jaar duurder uitvallen.

De banken laten weten zich genoodzaakt te zien om de opslag van de hypotheek te verhogen. De reden hiervoor ligt in de stijging van de bedrijfskosten voor de banken, de de afgelopen jaren enorm toegenomen zijn. Van de ABN Amro klanten krijgen zesduizend klanten de rekening gepresenteerd en bij de ING zijn dat er maar liefst negentienduizend. De ING zal naar waarschijnlijkheid het nieuwe tarief per 1 augustus laten ingaan en bij de ABN Amro gaat de verhoging al in per 1 juni.

De klanten hebben verontwaardigd gereageerd op het nieuws. Maar de beide banken hebben laten weten, dat het hypotheektarief nog altijd gunstig is te noemen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.