Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Celstraf voor verstrekkers geld lenen tegen te hoge rente

Celstraf voor verstrekkers geld lenen tegen te hoge rente

Op vrijdag 22 juni 2012 heeft de rechtbank in Den Haag straffen uitgedeeld aan zeven verdachten tot zes jaar celstraf. De zeven verdachten hebben zich beziggehouden met het illegaal verstrekken van illegale geldleningen tegen te hoge rentes. De veroordeelden zijn van Aziatische afkomst en wonen in Den Haag. Bij deze illegale geldverstrekkers was geld lenen tegen een absurd hoge rente mogelijk.

Een 43-jarige man uit Singapore heeft de hoogste straf gekregen. Deze man had een adviesbureau in het Haagse Chinatown, dat als kantoor diende voor de leden van de criminele organisatie. Het Openbare Ministerie verklaarde dat de criminele organisatie al gedurende lange tijd in de binnenstad van Den Haag opereerde. Er zouden vanaf 2009 tot en met augustus 2011 ruim vierhonderd geldleningen zijn verstrekt. Onder meer illegalen maakten gebruik van deze vorm van geld lenen. Daarbij heeft de criminele groep duidelijk misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van deze mensen.

Bij het niet tijdig terugbetalen van de lening, werden er harde methoden op na gehouden. Zo werd een vrouw door een aantal verdachten een aantal uren tegen haar zin vastgehouden en mishandeld. Ook zou een aantal leden van de criminele groep Aziaten bij een steekpartij in een Haags restaurant betrokken zijn geweest in april 2011.

Er is van de verdachten slechts één persoon vrijgesproken van het ten laste gelegde. De tweede hoofdverdachte in de zaak heeft twee jaar en acht maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen. Geld lenen tegen woekerrentes is niet alleen veel te duur, maar ook nog eens risicovol. Dat blijkt maar weer.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.