Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Huurders lenen meer geld dan kopers

Huurders lenen meer geld dan kopers

Uit een onderzoek van het Nibud is gebleken, dat huurders van een woning vaker geld lenen dan huiseigenaren. In vergelijking met kopers staan huurders van een woning er financieel gezien veel slechter voor. Ruim de helft van de huurders staat in verhouding vaker rood en lenen meer geld dan huiseigenaren.

Verder blijkt uit het onderzoek van de budgetvoorlichter, dat tien procent van de Nederlanders in het afgelopen jaar minimaal één keer de huur of hypotheek te laat heeft betaald. Dat geef meteen een indicatie weer van mensen, die te maken kunnen hebben met financiële problemen. Het blijkt bovendien dat vijfentwintig procent van de huishoudens niet in staat is om een schatting te maken van de woonlasten en geen overzicht heeft.

Huurders hebben meer kans om in de financiële problemen te komen in vergelijking met huiseigenaren. Van de huurders komt bijna zestig procent last rond met het inkomen en bijna evenveel huurders hebben een lening lopen. Bij huiseigenaren is dat net iets minder dan de helft. Van de huiseigenaren staat 17 procent per maand rood, maar bij de huurders bedraagt dat percentage 22 procent.

Het Nibud zal in samenwerking deurwaardersorganisatie GGN trainingen geven aan woningcorporaties, zodat huurachterstanden eerder gesignaleerd en voorkomen kunnen worden. De deurwaardersorganisatie beschikt over een uitgebreide ervaring op het gebied van betalingsachterstanden bij huurders van woningen. Met deze maatregel en andere plannen, zoals extra begeleiding aan huurders, wordt getracht om financiële problemen te voorkomen. Daarbij kan de organisatie ook een risicoprofiel van huurders bepalen via het systeem Check Sociaal.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.