Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Pensioenpremie gebruiken voor aflossen hypotheek

Pensioenpremie gebruiken voor aflossen hypotheek

Geld lenen voor de aanschaf van een huis gebeurt door het afsluiten van een hypotheek. Om die hypotheek is de laatste tijd vrij veel te doen. Zo zijn er plannen om als voorwaarde te stellen, dat er tijdens de looptijd aflossing moet plaatsvinden op de hypotheek. De politieke partij de ChristenUnie ziet graag dat werknemers hun hypotheek met het opgebouwd pensioen kunnen aflossen. Dat staat in het verkiezingsprogramma van deze partij.

De christelijke politieke partij wil naast het gebruiken van de pensioenpremie voor het aflossen van de hypotheek nog meer veranderingen. Zo stelt de ChristenUnie voor, dat huizenkopers maximaal geld kunnen lenen ter hoogte van de koopprijs van de woning. Hierop geldt wel een uitzondering en dat is, dat meer geld lenen wel mogelijk moet zijn als er op de oude woning nog een restschuld zit. Zo worden mensen namelijk niet langer gedwongen op een bepaalde plek te blijven wonen, maar wordt er meer vrijheid geboden om ergens anders een nieuw huis te kopen. Dit valt tenminste op te maken uit het verkiezingsprogramma van de partij.

Verder heeft de politieke partij plannen om de aftrek van hypotheekrente in te perken. Er wordt door de ChristenUnie voorgesteld om de aftrek van hypotheekrente alleen te laten gelden voor hypotheken beneden het bedrag van 750.000 euro. In de toekomst zal die grens verder omlaag moeten gaan naar 500.000 euro. Met betrekking tot het gebruiken van de pensioenpremie voor de aflossing van de hypotheek wordt gesteld, dat de eigen woning zonder hypotheek kan dienen als pensioen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.