Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aflossen bij geld lenen moet volgens Zalm de norm worden

Aflossen bij geld lenen moet volgens Zalm de norm worden

Het aflossen bij geld lenen om de aankoop van een huis te betalen moet de norm worden volgens de topman van de ABN Amro, Gerrit Zalm. De norm van het aflossen van de hypotheek zou niet alleen voor starters moeten gelden, maar van toepassing moeten worden verklaard op alle huiseigenaren.

De topman is van mening, dat er sprake zou zijn van een ongelijke behandeling tussen starters op de woningmarkt en de bestaande woningbezitters met een hypotheek. Vanf volgend jaar is het de bedoeling, dat de starters met een hypotheek op de woningmarkt de schuld in dertig jaar moeten aflossen. Bij de groep bestaande huizenbezitters wordt deze voorwaarde niet gesteld en Zalm vindt dat er in dat geval sprake is van ongelijke behandeling. De bestaande woningbezitters kunnen namelijk de hypotheekrente ook zonder af te lossen blijven aftrekken.

De Rabobank vindt het plan van Zalm een interessant voorstel, maar er zijn ook partijen, die zich daar totaal niet in kunnen vinden. Dat gaat onder meer op voor de Vereniging Eigen Huis. Deze vereniging is niet enthousiast over de verplichting tot aflossing voor bestaande hypotheken. Het zijn namelijk de banken, die deze vorm van aflossingvrije hypotheken hebben bedacht en altijd hebben voorgelegd aan de consumenten.

Ook al zijn er banken, die instemmen met het voorstel, het lijkt onwaarschijnlijk dat het plan doorgang zal vinden. De VVD heeft namelijk al laten weten het een slecht idee te vinden. Het voorstel druist in tegen de actuele koers van de liberale partij, die de verplichte aflossing alleen voor starters op de woningmarkt wil laten gelden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.