Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder geld lenen met NHG voor woningverbetering

Minder geld lenen met NHG voor woningverbetering

Het geld lenen met Nationale Hypotheek Garantie voor de verbetering van een woning wordt minder populair. Er zijn namelijk steeds minder huizenbezitters, die een beroep doen op de NHG om het eigen huis te verbeteren. In de eerste zes maanden van 2012 hebben er 11.700 huishoudens geld geleend met NHG voor de verbetering van de eigen woning en dat zijn er 7300 minder in vergelijking met de eerste helft van het jaar 2011.

Bovengenoemde cijfers zijn afkomstig uit de presentatie van het garantiefonds op woensdag 4 juli 2012. De organisatie laat weten, dat de afname van het aantal aanvragen van geldleningen met NHG voor woningverbetering te wijten is aan de nieuwe gedragscode voor de financiering van hypotheken. Het gevolg van de invoering van de nieuwe gedragscode is onder meer, dat energiebesparende voorzieningen en woningverbetering niet volledig gefinancierd mogen worden met een hypotheek.

Karel Schiffer is NHG-directeur en is van mening, dat er minder huizenbezitters in staat zullen zijn om de kwaliteit van hun woning op peil te houden of duurzame veranderingen aan te brengen. Dat kan een punt van zorg worden voor de toekomst.

Bovendien worden er steeds meer woning met verlies verkocht. De huizenprijzen dalen nog altijd. In het tweede kwartaal van 2012 zijn er 780 gevallen van huizenverkopen met verlies geweest. Dat zijn al vijftien meer woningen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012. Volgens de verwachting van de NHG zullen er in 2012 rond de drieduizend woningen gedwongen met een lagere opbrengst dan de hypotheekschuld verkocht worden. Redenen voor gedwongen verkoop zijn onder meer werkloosheid en echtscheiding.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.