Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen en spaarrente daalt in 2012

Rente geld lenen en spaarrente daalt in 2012

In de eerste maanden van het jaar 2012 is de rente op het geld lenen in de vorm van een hypotheek om de aankoop van een huis te financieren gedaald. Aan het begin van het jaar kregen de consumenten te maken met 4,54 procent aan hypotheekrente, maar dat is in de maand mei al gedaald naar een gemiddelde rente op geld lenen van 4,33 procent. Deze cijfers zijn naar buiten gebracht door De Nederlandsche Bank.

Wie in de maand mei een hypotheek heeft afgesloten, is in elk geval met betrekking tot de hoogte van het rentepercentage voordeliger uit in verhouding tot het begin van dit jaar. Het is sinds het einde van 2010 dat de rente op geld lenen voor een woning niet meer zo laag is geweest. Overigens heeft de rentedaling ook effect op de rentevergoeding op spaarrekeningen.

De rente op spaarrekeningen is tot maart van dit jaar gedurende anderhalf jaar gestegen, waarna zich een lichte daling heeft ingezet van 0,05 procentpunt. In de maand mei van dit jaar kregen de spaarrekeninghouders een gemiddelde vergoeding over het spaargeld van 2,35 procent. De kleinere banken en de grotere banken komen wat betreft de hoogte van de rente steeds dichterbij elkaar. Het blijkt namelijk dat de kleinere banken minder hoge rente vergoeden in vergelijking met 2011 en daardoor verder naar de overigens lagere rente van de grotere banken zijn toegegroeid. In ieder geval kan bij de wens met betrekking tot geld lenen of sparen nog altijd voordeel behaald worden uit het maken van een gedegen vergelijking.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.