Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten bang voor geld lenen studie bij nieuw leenstelsel

Studenten bang voor geld lenen studie bij nieuw leenstelsel

Als de overheid de plannen om de basisbeurs te vervangen door een leenstelsel doorzet, dan vreest een groot deel van de scholieren om in de toekomst met financiële problemen te kampen te krijgen. Geld lenen voor een studie bij een nieuw leenstelsel wordt door 53 procent van de scholieren met angst tegemoet gezien. De scholieren denken dan later met een grote schuld te starten op de arbeidsmarkt.

EenVandaag heeft een onderzoek uitgevoerd onder veertienhonderd scholieren, waaruit gebleken is, dat de meerderheid geld lenen via een leenstelsel om de studie te bekostigen met vrezen tegemoet ziet. Er zijn meerdere politieke partijen, die een nieuw leenstelsel voor studenten hebben opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Dat geldt onder meer voor de politieke partijen, zoals VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Een van de scholieren liet weten dat het na een studie moeilijk is om een goed betaalde baan te krijgen. Dat maakt het ook meteen lastig na de studie om de opgebouwde schuld weer af te lossen. De carrière start meteen met een fikse schuld als het leenstelsel wordt doorgevoerd.

Zestig procent van de ondervraagde scholieren vindt dat er kansen ontnomen worden om een goede studie te kunnen volgen, waarbij de beschuldigende vinger in de richting van de overheid wijst. Verder zal 35 procent van de scholieren korter gaan studeren indien er geen recht meer bestaat op een basisbeurs. De deelnemers aan het onderzoek laten weten op andere manieren hun studie te gaan bekostigen, zoals door geld te lenen bij ouders, het spaargeld te gebruiken of te gaan werken. Slechts 29 procent heeft laten weten bij de overheid geld te lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.