Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

VVD wil meer geld lenen voor eigen huis toestaan

VVD wil meer geld lenen voor eigen huis toestaan

De politieke partij de VVD heeft een nieuw plan om de woningmarkt weer in beweging te krijgen. De woningmarkt is zo goed als tot stilstand gebracht en de VVD wil nu meer geld lenen toestaan om een eigen huis te kopen. Het meer geld lenen, krijgt volgens de politie partij vorm door een hogere hypotheek toe te staan dan de geldende koopprijs.

Het toestaan van een hogere hypotheek dan de koopprijs van een woning is niet het enige idee van de VVD. Deze politieke partij wil namelijk ook dat de overdrachtsbelasting voor starters in elk geval wordt afgeschaft. Verder zou het ouders toegestaan moeten worden om een schenking belastingvrij te kunnen doen tot een bedrag van 100.000 euro als de kinderen met dat geld een eigen woning willen kopen. Deze punten zijn allemaal opgenomen in het verkiezingsprogramma van de VVD, dat deze week zal worden gepresenteerd.

De eerste vijf jaar zouden starters volgens de visie van de VVD recht moeten hebben op een aftrek van de rente over het volledige bedrag van de hypotheek. Er zijn in het pakket maar liefst zeven maatregelen opgenomen voor starters. De huizenkopers met een leeftijd tot 35 jaar zouden een hypotheek met een looptijd van 35 jaar moeten kunnen afsluiten. De eerste jaren zou het geld lenen in dat geval aflossingsvrij moeten zijn. Verder wil de VVD het toekomstperspectief met betrekking tot een hoger inkomen van jongeren weer laten meewegen bij het laten afsluiten van hypotheken door de jongeren.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.