Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Dwangsom voor ontbreken vergunning geld lenen

Dwangsom voor ontbreken vergunning geld lenen

Ferratum is een aanbieder van zogenoemde flitskredieten en heeft nu van de Autoriteit Financiële Markten een dwangsom opgelegd gekregen. Eerder werd op 8 mei 2012 door dezelfde autoriteit al een last tot dwangsom opgelegd aan de aanbieder van het flitskrediet. Geld lenen is mogelijk in de vorm van een flitskrediet, waarbij het AFM stelt, dat er wel een vergunning voor aanwezig moet zijn.

Ferratum heeft zonder een vergunning minileningen aangeboden en daardoor heeft de AFM nu een dwangsom opgelegd. Deze informatie is afkomstig uit een persbericht, dat door de AFM op donderdag 9 augustus naar buiten is gebracht. De AFM heeft eerder dit jaar verzocht om meer informatie over de verstrekte leningen aan consumenten. Aangezien de toezichthouder deze informatie niet binnen de daaraan gestelde termijn ontvangen heeft, wordt er nu gebruik gemaakt van een forse maatregel. De kredietverstrekker is namelijk nu verplicht om een dwangsom te betalen.

Zonder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten is het in Nederland niet toegestaan om een lening te verstrekken aan consumenten. Om een vergunning te verkrijgen moet er uiteraard worden voldaan aan meerdere eisen. Ferratum is een van de kredietaanbieders, waar geld lenen bijvoorbeeld mogelijk is, via de website Saldodipje.nl, die daarvoor niet over een vergunning beschikte.

Elke dag dat de kredietverstrekker nu niet aan de door de AFM opgelegde last voldoet, zal er een dwangsom in rekening worden gebracht. De dwangsom kan steeds met 4.000 euro oplopen tot een maximum is bereikt van 80.000 euro. Het AFM wil met deze maatregel afdwingen dat de kredietverstrekker alsnog over de brug komt met de gevraagde informatie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.