Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor auto blijft populair

Geld lenen voor auto blijft populair

Uit de cijfers van het CBS kan opgemaakt worden, dat consumenten steeds vaker geld lenen voor de aanschaf van een auto. Het blijkt, dat het totale aantal van autoleningen is gestegen naar meer dan 150.000. Consumenten, die geld hebben geleend voor de aanschaf van een auto hebben gezamenlijk daarvoor een krediet uitstaan van 1.341 miljoen euro bij de verschillende autodealers in Nederland.

Consumenten gaan steeds vaker geld lenen voor een auto en doen dat op verschillende manieren. Zo wordt er vaak een deel van de prijs aanbetaald, waarna het restant van de koopprijs pas een aantal jaar na de aanschaf voldaan hoeft te worden. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs heeft al eerder bezorgdheid geuit over de risico’s van het geld lenen voor een auto in de vorm van een autolening. Zo is het niet altijd duidelijk voor de consument welke rente er uiteindelijk betaald moet worden. De NVF ziet dan ook graag, dat autodealers meer transparantie bieden ten aanzien van de voorwaarden en rente bij het verstrekken van een geldlening voor de aanschaf van een auto.

De NVF heeft dan kritiek geuit, maar van alle aflopende geldleningen is er sprake van 37 procent aan autokredieten. In de periode januari 2012 tot en met mei 2012 is het aantal nieuwe autoleningen overigens wel gedaald in vergelijking met eenzelfde periode in 2011. De hoogte van het geleende bedrag om een auto te kunnen kopen is daarentegen wel gestegen. Gemiddeld bedraagt het bedrag van de autolening namelijk 12.000 euro.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.