Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Toename aflossingen op hypotheek voor dure huizen

Toename aflossingen op hypotheek voor dure huizen

Vorige week heeft Van Lanschot de halfjaarcijfers tijdens een presentatie bekendgemaakt. Daarbij heeft de topman Floris Deckers laten weten dat er de komende tijd meer aflossingen zullen komen op hypotheken. Het is vooral de bank Van Lanschot, die al anderhalf jaar een toename ziet op het aflossen op hypotheken. Bij de consumenten die voor het geld lenen voor een woning bij de ING, ABN Amro of Rabobank een hypotheek hebben afgesloten is dat minder het geval.

De financiële wereld heeft enige tijd de consument opgeroepen om vooral te beginnen met het vervroegd aflossen van de hypothecaire lening, maar de klanten van de ING, Rabobank en ABN Amro lijken daar in elk geval niet massaal gehoor aan te geven. Dat de klanten van de zakenbank Van Lanschot wel genegen zijn om eerder de hypotheek af te lossen zou in verband staan met de aanhoudende discussie over de aftrek van de hypotheekrente.

De Nederlandsche Bank heeft onlangs een oproep gedaan aan de eigenaren van woningen met een hypotheek om deze sneller af te lossen. De zakenbank Van Lanschot merkt dat de klanten van deze bank daar wel gehoor aan hebben gegeven. In 2011 werd er bijvoorbeeld voor een bedrag van 400 miljoen vervroegd afgelost en voor de eerste helft van dit geldt dat er ook al 200 miljoen euro afgelost is op hypotheken.

De Rabobank heeft alleen in de maand december een kleine toename gezien van vervroegde aflossingen. Dat zou zijn te verklaren uit de extra winstuitkering of dertiende maand, die klanten ontvangen en gebruik om vervroegd af te lossen op de geldlening voor de woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.