Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Registraties geld lenen bij BKR moet toegankelijker worden

Registraties geld lenen bij BKR moet toegankelijker worden

De nieuwe voorzitter van het Bureau Krediet Registratie heeft laten weten dat consumenten eenvoudiger toegang moeten krijgen tot het persoonlijke dossier. Ook het corrigeren van gegevens zou gemakkelijker gemaakt moeten worden. Het BKR houdt van consumenten die geld lenen, zoals kredieten, een elektronische administratie bij. Deze gegevens worden gebruikt om banken en hypotheekverstrekkers uitsluitsel te geven over de kredietwaardigheid van een persoon.

Op dit moment moeten consumenten die geld lenen en inzage willen hebben in hun gegevens bij het Bureau Krediet Registratie nog een ingewikkeld proces volgen. Zo moet het verzoek schriftelijk worden ingediend en moet er een kopie van een legitimatiebewijs overgelegd worden. Bovendien brengt een verzoek tot inzage in de gegevens van het persoonlijk dossier kosten met zich mee. Sylvester Eijffinger is de nieuwe voorzitter en vindt dat er meer openheid moet komen.

De nieuwe voorzitter ziet de schuldenproblematiek in deze huidige tijd als een groot probleem. Een complete generatie met tieners, twintigers tot mensen van hoge leeftijd worden met schulden geconfronteerd. Geld lenen wordt ook de door een groot deel van de jeugd als acceptabel beschouwd en dat zorgt in de basis al voor problemen, die later alleen maar groter zullen worden. De banken hebben bovendien te veel en te makkelijk kredieten verstrekt voordat de crisis is begonnen.

Door eenvoudiger toegang te verlenen tot de eigen gegevens bij het BKR kunnen de consumenten ook sneller inzicht krijgen in hun eigen kredietwaardigheid. Bovendien kunnen eventuele fouten in de administratie sneller worden hersteld, wat tot een hogere kredietwaardigheid kan leiden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.