Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij IKEA

Geld lenen bij IKEA

Geld lenen is sinds 4 september 2012 mogelijk bij IKEA om daar de aankopen in de winkel mee te bekostigen. De lening wordt verstrekt door de Ikano Bank die dezelfde eigenaar heeft als de winkelketen IKEA. Geld lenen kan op verschillende manieren, zoals door bij de Ikano Bank online een lening af te sluiten. Het is echter ook mogelijk om bij het kopen van meubels of andere spullen in de winkel ter plekke een lening af te sluiten.

Het lijkt heel aantrekkelijk om op deze wijze geld te lenen, maar het aanbod van de winkelketen heeft ook een keerzijde. Er moet namelijk wel een torenhoge rente voor betaald worden van 13% op jaarbasis. Geld lenen bij een bank gaat altijd gepaard met rente, maar het is dus niet heel voordelig om dat bij IKEA te doen. Overigens heeft de Zweedse winkelketen eerder al de mogelijkheid geboden om van de IKEA Betaalservice gebruik te maken in de vorm van gespreid betalen, maar dat proces verliep wel via een externe partij. De afgesloten leningen vallen onder het toezicht van financiële autoriteiten in Zweden.

Met een rentepercentage van dertien procent is het verstandiger om eerst andere mogelijkheden op het gebied van geld lenen te onderzoeken. Wie namelijk tegen een dertien procent gaat lenen, zal alsnog duur uit zijn door te winkelen bij deze keten. Een goedkoop bed of een voordelige eettafel valt dan alsnog duur uit. Het vergelijken van leningen en voorwaarden bij andere banken is een goede optie om zo voordelig mogelijk geld te lenen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.