Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen geld lenen bij Ping Financieringen

Geen geld lenen bij Ping Financieringen

Onlangs heeft de Autoriteit Financiële Markten op het gebied van geld lenen nog een waarschuwing doen uitgaan voor de kredietverstrekker Emporium Financial. Nu heeft de AFM weer een waarschuwing uitgegeven voor een ander bedrijf, namelijk Ping Financieringen. Consumenten moeten volgens de AFM niet in zee gaan met deze kredietaanbieder, die overigens ook de naam Ping Capital SDB kredieten aanbiedt. De Autoriteit Financiële Markten laat in de waarschuwing weten, dat Ping Financieringen niet over een vergunning beschikt. Dat betekent dus dat leningen op een illegale manier worden aangeboden.

Overigens laat de AFM ook weten dat het bedrijf aanbiedingen doet, waarbij de consument eerst geld moet betalen om geld te lenen. Het bedrijf verstrekt na de betaling echter geen krediet, zodat de consument met lege handen blijft zitten. Er is gebleken dat er in ieder geval één persoon is ingetrapt en geld heeft betaald om een kredietovereenkomst te sluiten.

In de folder van Ping Financieringen staat vermeld dat de consument voor het afsluiten va een overeenkomst voor een krediet eerst een verzekeringspremie moet worden betaald. De betreffende persoon heeft de verzekeringspremie betaald, maar nooit een krediet van Ping Financieringen ontvangen.  De wet op het financieel toezicht wordt door het bedrijf overtreden, want er worden leningen aangeboden zonder dat Ping over een vergunning van de AFM beschikt. Bovendien valt het bedrijf niet onder een van de vrijstellingen op basis van de vergunningplicht. Consumenten wordt aangeraden om een gedegen onderzoek te doen naar de kredietverstrekkers waar men van plan is om geld te lenen. In elk geval moet er nooit geld betaald worden om een lening te kunnen krijgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.