Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM waarschuwt voor geld lenen bij illegale aanbieders

AFM waarschuwt voor geld lenen bij illegale aanbieders

De Autoriteit Financiële Markten heeft een waarschuwing doen uitgaan aan consumenten met betrekking tot het geld lenen bij illegale aanbieders van kredieten. Expliciet heeft de AFM zelfs gewaarschuwd om geen geld te lenen bij de aanbieder van kredieten die onder de naam Emporium Financial opereert. Deze organisatie gebruikt bij het aanbieden van leningen overigens ook andere namen, zoals Magnum Financial, Emporium Financieringen, Emporium Capital en Mango Krediet.

De Autoriteit Financiële Markten heeft de waarschuwing vorige week al doen uitgaan op dinsdag 28 augustus. De genoemde bedrijven bieden namelijk leningen aan zonder dat er sprake is van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. Opvallend is de werkwijze van de bedrijven, die zelfs eerst aan de consumenten vragen om geld te betalen en dat voordat de lening is verstrekt. Het is niet verstandig om met dergelijke illegale kredietaanbieders in zee te gaan. Het is natuurlijk altijd raar om bij geld lenen eerst zelf geld te moeten betalen, want een lening wordt juist afgesloten omdat er meestal een gebrek aan geld aan ten grondslag ligt.

De Autoriteit Financiële Marken adviseert consumenten dergelijke illegale kredietaanbieders te mijden en bovendien altijd goed op te letten bij het afsluiten van een lening. Daarbij wordt aangeraden om zelf eerst onderzoek te doen naar een kredietaanbieder voordat er een krediet wordt afgesloten. Ga bijvoorbeeld op onderzoek door via de zoekmachines informatie over een kredietaanbieder te bekijken en ga na of het bedrijf over een vergunning beschikt om überhaupt kredieten te mogen verstrekken aan consumenten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.