Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder geld lenen en meer sparen voor huis

Minder geld lenen en meer sparen voor huis

Het blijkt dat ongeveer zeventig procent van de Nederlanders bij de aanschaf van een woning minder geld lenen wil en meer spaargeld gebruikt. Door meer spaargeld te gebruiken en minder geld te lenen voor de aanschaf van een woning kan het bedrag van de hypotheek zo laag mogelijk worden vastgesteld. Aanleiding hiervoor is onder meer de aanhoudende discussie over de aftrek van hypotheekrente.

In opdracht van de SNS Bank heeft GfK een onderzoek gehouden en daaruit blijkt dat ongeveer zeventig procent van de respondenten vindt dat de overheid een rol op zich kan nemen om het sparen voor het kopen van een eigen huis te stimuleren. Het onderzoek laat echter ook zien dat de praktijk en theorie nog mijlenver uit elkaar ligt. Van de respondenten heeft 27 procent laten weten te verwachten dat er binnen een periode van tien jaar een woning wordt gekocht. Daarvan geeft slechts drie procent aan dat er ook daadwerkelijk voor gespaard wordt. Opvallend is dat jongeren veel vaker geld opzij zetten om een eigen woning te kunnen kopen, want dat percentage ligt op 24 procent.

De SNS Bank is voorstander voor een verschuiving van geld lenen naar sparen om een woning te kunnen kopen. Net zoals dat in Duitsland al wordt gedaan via bijvoorbeeld het bouwsparen. Dat systeem wordt in Duitsland namelijk veel toegepast. De overheid kan bij de consumenten een gedragsverandering teweeg brengen door het sparen voor een woning meer te stimuleren dan het lenen van geld.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.