Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Actiegroep Stop De Restschuld gaat strijd aan met de banken

Actiegroep Stop De Restschuld gaat strijd aan met de banken

Met ingang van vandaag krijgen mensen die in het verleden geld hebben geleend voor de aankoop van een woning en nu met een potentiële restschuld zitten, de mogelijkheid om zich bij de actiegroep Stop De Restsschuld aan te sluiten. Sven Hulleman is op zoek naar andere mensen met een potentiële restschuld die samen de strijd willen aangaan met de banken door een gang naar de rechter te maken. Op dit moment kampen er ongeveer zevenhonderdduizend mensen met een restschuld in Nederland.

In 2013 zal volgens cijfers van de ING Bank een kwart van de huishoudens in Nederland onder water komen te staan met hun hypotheek. Dat houdt in dat de schuld van het geld lenen voor de woning hoger is dan de verkoopwaarde van het huis. Hulleman is van mening dat de grotere verstrekkers van hypotheken een bijdrage moeten leveren om een oplossing te vinden. De gang naar de rechter zal worden gemaakt en met de actiegroep Stop De restschuld hoopt de initiatiefnemer dat andere woningeigenaren zich aansluiten en mee gaan doen.

Een groot groep huiseigenaren met een potentiële restschuld bestaat uit jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 25 jaar en 35 jaar. Dat er een potentiële restschuld is vormt pas een probleem op het moment dat het huis verkocht wordt. Hulleman laat weten dat de huishoudens met een restschuld om die reden een gevangene zijn van hun eigen woning. Aangezien de banken zelf debet zijn aan de restschulden doordat er sprake is geweest van het ruimhartig financieren van woningaankopen, vindt Hulleman dat zij ook verantwoordelijkheid moeten dragen en een bijdrage moeten leveren op het probleem op te lossen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.