Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Extra geld lenen kan voordeliger zijn

Extra geld lenen kan voordeliger zijn

Meestal wordt aangeraden om alleen het bedrag aan geld te lenen dat nodig is voor de besteding. Maar er zijn situaties, waarin extra geld lenen voordeliger kan zijn. Dat komt omdat een bank een langere rente in rekening kan brengen als er meer geld wordt geleend. Het extra bedrag van de lening hoeft overigens niet uitgegeven te worden, maar kan meteen weer worden afgelost op de lening.

Wie bijvoorbeeld een bedrag van 2.000 euro wil lenen tegen een rentepercentage van 13,9 procent op jaarbasis kan voordeliger uit zijn door bijvoorbeeld 3.000 euro te lenen tegen een rente van 11,6 procent per jaar. De extra 1.000 euro zou meteen afgelost kunnen worden, zodat er over 2.000 euro 11,6 procent rente betaald moet worden. De bank moet uiteraard geen boete in rekening brengen voor het versneld aflossen, want anders gaat het verhaal niet op. Er zijn meerdere banken in Nederland die het toestaan om sneller af te lossen op de lening zonder dat daar een boete tegenover staat. Dat geldt onder meer voor de SNS Bank, ING, ABN Amro en de Rabobank.

Natuurlijk moet de bank wel bereid zijn om het extra bedrag aan geld te lenen en is het verstandig om eerst uit te rekenen wat voor de persoonlijke situatie de beste manier is om geld te lenen. Ook moet er wel rekening worden gehouden met de nodige discipline, want wie extra geld ontvangt moet natuurlijk wel sterk in de schoenen staan om het extra bedrag meteen weer af te lossen en niet uit te geven aan andere zaken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.