Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen wordt lastig bij banken

Geld lenen wordt lastig bij banken

Geld lenen bij een bank voor de financiering van een huis lijkt in deze tijden haast een onmogelijke opgave te worden. De banken zijn te ver doorgeschoten in de voorwaarden van de verstrekking van hypotheken. Er worden zulke strenge regels op nagehouden dat het lijkt alsof de banken liever geen geld willen lenen aan consumenten.

Dat het geld lenen bij een bank steeds lastiger wordt is onderzocht door de Consumentenbond. Er is een concrete situatie voorgelegd aan meer dan twintig aanbieders van hypotheken, waarin het gaat om een woningbezitter die werkloos is geworden. De man wil graag naar een goedkopere en wel betaalbare eigen woning verhuizen omdat de hypotheeklasten te hoog zijn geworden.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat maar liefst dertien aanbieders van hypotheken aan een dergelijke oplossing geen medewerking willen verlenen. De oplossing is trouwens niet alleen in het belang van de werkloos geworden man, maar ook van de bank. De reden voor de weigering is dat het inkomen niet zou voldoen aan de hypotheeknormen van het AFM. Dat is natuurlijk een rare reden, want de man heeft lagere maandlasten als hij goedkoper gaat wonen. Bovendien is de kans groot dat de man de huidige hypotheeklasten niet meer kan opbrengen, waar beide partijen nadeel van ondervinden.

Tot de dertien weigeraars van de voorgelegde situatie behoren onder meer ING< Delta Lloyd en Obvion. Overigens waren banken, zoals de SNS Bank, Rabobank en ABN Amro slechts bereid om er bij uitzondering over na te denken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.