Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente bij geld lenen voor rood staan te hoog

Rente bij geld lenen voor rood staan te hoog

De Partij van de Arbeid vindt dat de banken een te hoog rentepercentage hanteren als consumenten geld lenen van hun eigen bankrekening en daardoor rood komen te staan. Over het algemeen hanteren de banken voor de roodstand een rentepercentage tussen de tien en vijftien procent. De PvdA is van mening dat de consumenten een te hoge rente voor roodstand betalen. Het Kamerlid Henk Nijboer va de PvdA liet weten dat het rentepercentage een paar procentpunt naar beneden zou kunnen.

Wettelijk gezien mogen de banken vijftien procent aan rentepercentage hanteren voor het rood staan bij de rekeninghouders. Nijboer vindt dat nu de rente laag staat het door de banken gehanteerde percentage te hoog is. Ook is het Kamerlid van mening dat er meerdere banken zijn die wel erg dicht tegen het maximaal wettelijke toegestane rentepercentage zitten of er zelfs in enkele gevallen over heen gaan.

Henk Nijboer vindt het verder verbazingwekkend dat het rentepercentage voor het afsluiten van een persoonlijk krediet met gemiddeld zeven tot acht procent veel lager is dan het rentepercentage voor het rood staan. De PvdA’er denkt dat het voor een groot aantal consumenten niet duidelijk is, welke rente er betaald wordt voor het rood staan en dat daardoor de banken eenvoudiger hoge tarieven in rekening brengen.

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar de roodstand bij consumenten en daaruit blijkt dat twintig procent van de inwoners van Nederland elke maand rood staat met een gemiddeld bedrag van 3.800 euro. Dat gemiddelde bedrag is afkomstig van de gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.