Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer tijd nodig voor overstappen naar spaarhypotheek

Meer tijd nodig voor overstappen naar spaarhypotheek

Geld lenen in de vorm van een aflossingsvrije hypotheek voor het kopen van een woning was tot voor kort heel gangbaar. Het kabinet wil echter af van de hypotheken in een aflossingsvrije vorm en zorgt ervoor dat de fiscale voordelen voor dergelijke hypotheekvormen dan ook verdwijnen. Wie een aflossingsvrije hypotheek heeft kan voor de deadline van 1 januari 2013 overstappen naar bijvoorbeeld een spaarhypotheek.

De Vereniging Eigen Huis vindt dat er langer de tijd gegeven moet worden aan consumenten om de bestaande aflossingsvrije hypotheek naar een spaarvariant om te zetten. De Tweede Kamer heeft onlangs al besloten dat de deadline op 1 januari 2013 wordt vastgesteld, maar de Vereniging Eigen Huis ziet graag een uitstel van de deadline naar 1 juni 2013. De banken krijgen nu wel erg weinig tijd om een omzetting voor klanten te realiseren en bovendien is er amper tijd gegeven aan de adviseurs, omdat de besluitvorming enorm traag is geweest.

Op dit moment hebben meer dan 2,5 miljoen woningbezitters een aflossingsvrije hypotheek en in 2012 staan er al zevenhonderdduizend met hun huis en hypotheek onder water. Het aanpassen van de aflossingsvrije hypotheek kan voor sommige huizenbezitters erg urgent zijn. Overigens verwacht de Vereniging Eigen Huis dat het aantal van zevenhonderdduizend huishoudens verder zal oplopen naar ongeveer een miljoen huishoudens. Het kan voor een grote groep mensen dus zeker noodzakelijk zijn om de hypotheek naar een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek om te zetten. Het is nu nog onduidelijk of er gehoor wordt gegeven aan het voorstel van de VEH, maar de tijd dringt in elk geval.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.