Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken niet meer happig op geld lenen aan consumenten

Banken niet meer happig op geld lenen aan consumenten

Banken en andere kredietverstrekkers zijn in deze tijd nog altijd niet happig op geld lenen aan consumenten en dan gaat het vooral om de groep die minder dan een modaal inkomen geniet. Bij minder dan 1 keer modaal kan er gedacht worden aan een inkomen van rond de 1800 euro op maandelijkse basis. Geld lenen bij de banken is voor deze grote groep consumenten nog altijd lastig en dat zorgt ervoor dat er tegenwoordig vaak een beroep wordt gedaan op het lenen van geld bij familie of vrienden.

Geld lenen bij familie of vrienden wordt niet altijd als het beste alternatief gezien. Dat heeft alles te maken met het feit dat een lening als een zakelijke overeenkomst kan worden beschouwd. Bij deze zakelijke transactie wordt er door de bank rente in rekening gebracht om enerzijds de kosten te dekken en anderzijds het risico van het lenen van het krediet te beperken. Het geld lenen van familie of vrienden kan bij misverstanden een negatieve invloed hebben op de verhoudingen. Als het geld lenen bij de bank niet mogelijk blijkt te zijn, dan kan er beter eerst van een ander alternatief gebruik worden gemaakt, namelijk het aanvragen van een lening bij de gemeentelijke kredietbank.

Er kan bij een gemeentelijke kredietbank een aanvraag voor een krediet worden ingediend indien blijkt dat het niet mogelijk is om bij een reguliere bank geld te lenen. De consument moet natuurlijk wel kredietwaardig bevonden worden om voor een lening van de gemeentelijke kredietbank in aanmerking te komen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.