Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in Groot-Brittannie populair

Geld lenen in Groot-Brittannie populair

In Nederland is het geld lenen al een lange tijd een gewoontegoed geworden voor een groot deel van de consumenten. Met de intrede van de kredietcrisis is het geld lenen niet opgehouden, maar zijn er wel strengere regels aan verbonden. In Groot-Brittanië lijkt het erop dat het geld lenen in de vorm van een consumentenkrediet nu in populariteit aan het toenemen is.

De cijfers van de Bank of England wijzen uit dat het consumentenkrediet in de maand september met ruim een miljard pond toegenomen is. Dat is de grootste stijging in een periode van meer dan vier jaar. Uit de cijfers van de uitstaande consumentenkredieten kan dus afgeleid worden dat de populariteit van geld lenen aan het toenemen is. Dat kan natuurlijk ook een noodzakelijke oorzaak hebben, omdat mensen zelf geen geld achter de hand hebben en daarom genoodzaakt zijn om een krediet af te sluiten.

De economen hebben deze stijging vooraf niet zien aankomen, maar het zou wel een teken kunnen zijn dat de economie in Groot-Brittannië een impuls van opleving heeft gekregen. De economie in Groot-Brittannië is in het derde kwartaal van 2012 overigens al uit de recessie geklommen en daarmee aan het begin van het einde van de economische crisis is gekomen.

Overigens kan de populariteit van consumentenkredieten ook gestegen zijn doordat er in een eerder stadium veel geld is gespendeerd aan de Olympische Spelen. Ook hebben de consumenten door de toename van de werkgelegenheid meer vertrouwen in de economie hebben gekregen. Overigens heeft de Bank of England al wel laten weten dat er in het vierde kwartaal sprake zal zijn van een zwakkere economische groei.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.