Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij ouders voor financieren koopwoning

Geld lenen bij ouders voor financieren koopwoning

Voor consumenten wordt het geld lenen bij banken om een koopwoning te financieren steeds lastiger. De strenge eisen leiden vaak tot een te lage hypotheek of zelfs tot een afwijzing van de hypotheek. Steeds meer consumenten en vooral ook starters gaan op zoek naar alternatieve mogelijkheden om geld te lenen. Een van de mogelijkheid is het geld lenen bij de ouders om met de lening de aankoop van een huis te financieren.

Het TNS Nippo heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit blijkt dat jonge huizenkopers steeds vaker van hun vermogende ouders profiteren. Het vorig jaar heeft een kwart van de bezitters van woningen met een leeftijd tussen de 18 en 34 jaar van de ouders hulp gekregen bij de hypotheek. De hulp varieert van het schenken van een bedrag tot het afsluiten van een hypotheek met hulp van de ouders. Vermogende ouders kunnen hun kinderen een gunstig krediet verstrekken om zo op een voordelige manier de aankoop van een woning te financieren.

Starters profiteren bij het geld lenen van de ouders in elk geval van het voordeel dat er een gunstige rente gerekend kan worden. Op jaarbasis kan dat veel geld schelen. Bij het afsluiten van een hypotheek bij de ouders kan er een zakelijke rente gerekend worden. De rente is net als bij de rente van een hypotheek bij de bank gewoon fiscaal aftrekbaar. Wordt er geen rente vastgesteld dan ziet de Belastingdienst het verstrekte geld aan een kind als een schenking en daar moet dan belasting over worden betaald. De afspraken kunnen overigens bij de notaris worden vastgelegd, zodat de voorwaarden voor alle partijen duidelijk zijn.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.