Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen met starterslening ook in 2013 mogelijk

Geld lenen met starterslening ook in 2013 mogelijk

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten kondigde eerder nog aan dat de startersleningen werden opgeschort tot er meer duidelijkheid zou komen over de afrek van de rente. Geld lenen met een starterslening blijft ook in 2013 mogelijk, want minister Stef Blok heeft de Tweede Kamer schriftelijk laten weten dat de rente van de startersleningen ook volgend jaar nog gewoon aftrekbaar zal zijn.

Er worden via het Stimuleringsfonds elk jaar weer tienduizenden leningen afgesloten door starters op de woningmarkt, die daardoor een ruimere hypotheek tot hun beschikking hebben om een huis te kunnen kopen. Aangezien er nieuwe hypotheekregels komen, heeft het SVn eerst het zekere voor het onzekere genomen en de verstrekking van startersleningen opgeschort. Nu er toch duidelijkheid is en de rente ook onder de nieuwe regels nog gewoon fiscaal aftrekbaar is, blijft het zin hebben om ook volgend jaar startersleningen te verstrekken.

Minister Blok heeft zelfs een oproep aan het fonds gedaan om het loket voor de startersleningen weer te openen. De minister heeft overigens laten weten dat de starterseling in het volgende jaar onder de bestaande voorwaarden kan blijven worden verstrekt. Het kabinet heeft daar bovendien ook geld voor uitgetrokken ten bedrage van twintig miljoen euro.

Geld lenen met een starterslening is voor de vele jonge starters op de woningmarkt echt een uitkomst. De startersleningen kunnen bij de gemeente worden aangevraagd, maar niet alle gemeenten in Nederland verstrekken deze extra lening bovenop een hypotheek bij een bank. De twijfel over de aftrekbaarheid ontstond doordat er de eerste drie jaren niet hoeft te worden afgelost op de extra lening.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.