Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kosten geld lenen restschuld fiscaal aftrekbaar

Kosten geld lenen restschuld fiscaal aftrekbaar

Er zijn momenteel veel consumenten die met een restschuld blijven zitten als de woning wordt verkocht. De slechte situatie op de woningmarkt leidt al lange tijd tot een daling van de huizenprijzen. De kosten van het geld lenen die betrekking hebben op de restschuld worden volgens een voorstel van minister Stef Blok fiscaal aftrekbaar.

Minister Blok en de staatssecretaris van Financiën hebben daartoe een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer. Het voorstel houdt in dat de consumenten met een restschuld de kosten daarvan na verkoop van de woning maximaal voor een periode van vijf jaar mag aftrekken van de inkomstenbelasting. Het gaat daarbij dus om de kosten voor de hypotheek en de rente.

Het voorstel is ingediend om ervoor te zorgen dat huiseigenaren na de verkoop van een woning tegemoet te komen indien er sprake is van een restschuld. Er is sprake van een restschuld als de hypotheek op het moment van de verkoop van het huis hoger ligt dan het geld dat voor de woning wordt ontvangen. Uit de gegevens van Vereniging Eigen Huis blijkt dat er momenteel sprake is van één op de zes huizen die onder water staan. Daarmee wordt bedoeld dat op het moment dat er bij een eventuele verkoop er op één op de zes huizen een restschuld zal rusten. De maatregel zal gelden voor de restschulden die in de periode tussen 2013 en 2018 zullen ontstaan. Het voorstel moet er voor zorgen dat de doorstroming in de huizenmarkt weer verbeterd wordt. Aangezien veel huiseigenaren niet met een restschuld willen blijven zitten, is er ook sprake van minder doorstroming.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.