Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen in 2013 makkelijker voor starters op woningmarkt

Geld lenen in 2013 makkelijker voor starters op woningmarkt

De regels voor het afsluiten van een hypotheek worden voor starters in 2013 versoepeld. Geld lenen voor starters op de woningmarkt wordt dan gemakkelijker en bovendien kunnen degene die een hoog inkomen in de toekomst verwachten een hogere hypotheek afsluiten.

Vorige week heeft de ministerraad zich over het voorstel gebogen dat starters op de woningmarkt meer kansen geeft om een woning te kopen. Op dit moment geldt nog de regel dat de hypotheek op basis van het actuele inkomen wordt gebaseerd en voor starters op de woningmarkt is dat nu eenmaal nadelig. Starters staan aan het begin van hun carrière en hebben vaak in de toekomst een beter financieel vooruitzicht. Wel wordt rekening gehouden met een inkomensverhoging indien deze zich binnen een half jaar zal voordoen. Die termijn van een half jaar zal met het doorgang vinden van het voorstel worden verlengd en kan in de toekomst variëren tot enkele jaren.

De hypotheeknormen van dit moment zijn streng en dat biedt starters weinig gelegenheid om een geschikte woning te kunnen kopen. In de praktijk zullen vooral starters voordeel hebben bij het nieuwe voorstel, maar ook andere groepen die een hoger inkomen in de toekomst kunnen krijgen, worden in de gelegenheid gesteld om een hogere hypotheek af te sluiten.

In de toekomst zal er per individuele situatie gekeken worden naar de te verwachten loonsverhoging, waarbij de bank zelf de mogelijkheid krijgt om de kansen van de starters in te schatten. Overigens mogen mensen die een woning duurzaam en energiezuiniger maken eveneens een hogere hypotheek afsluiten.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.