Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen huizenkopers wordt minder makkelijk

Geld lenen huizenkopers wordt minder makkelijk

Huizenkopers krijgen het lastig met het geld lenen voor de aankoop van een woning. Het wordt niet alleen minder makkelijk en duurder om geld te lenen, maar het maximale bedrag om een huis te kopen, wordt eveneens lager. De bezitters van woningen krijgen overigens drie maanden langer uitstel om een andere hypotheek te nemen en de aflossingsvrije hypotheek af te stoten. Dat is slechts een schrale troost in verhouding met alle andere maatregelen die op het gebied van geld lenen met betrekking tot de woningmarkt worden genomen.

In 2011 is het maximale bedrag van hypotheek al verlaagd naar 106% van de taxatiewaarde van de woning. Dat was eerder 110%, zodat de kopers de kosten koper un de hypotheek mee konden financieren. In 2011 is eerder ook al de volledige aflossingsvrije hypotheek niet meer beschikbaar gesteld en tot 31 december 2012 is het toegestaan om vijftig procent aan aflossingsvrije hypotheek te hebben. Het geld lenen voor woningen krijgt in 2013 nog een aantal wijzigingen.

De maximale hypotheek voor het kopen van een woning zal van 106% naar 105% dalen en dat zal elk jaar verder omlaag gaan. Uiteindelijk is het dan niet meer mogelijk om meer dan 100% van de taxatiewaarde van de woning te lenen. Overigens vindt de Nederlandsche Bank dat nog niet genoeg, want die ziet liever dat het maximale hypotheekbedrag zakt naar 90% van de getaxeerde huiswaarde. In vele andere landen in Europa is de maximaal te verkrijgen hypotheek al jaren lager dan de getaxeerde waarde van de woning.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.