Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Enquete geld lenen op basis van leenstelsel voor studenten

Enquete geld lenen op basis van leenstelsel voor studenten

FNV Jong en de Landelijke Studentenvakbond hebben een enquête gehouden onder studenten, scholieren en ouders met het nieuwe leenstelsel als onderwerp. Het blijkt dat geld lenen voor de studie op basis van het in te voeren leenstelsel grote gevolgen zal hebben. Met het nieuwe stelsel zullen er zeker minder scholieren een studie gaan volgen en wie wel gebruikmaakt van het leenstelsel zal minder tijd aan de studie kunnen besteden als gevolg van de financiële druk.

Meer dan de helft van de huidige studenten in het hoger onderwijs laat weten niet rond te kunnen komen van een basisbeurs. Een groter aantal geeft aan dat zij zonder basisbeurs meer gaan werken. Van die groep geeft meer dan 93 procent weer aan dat de werktijd ten koste van het studeren zal gaan. Tweederde van de scholieren is van plan om hoger onderwijs te willen gaan volgen, maar als blijkt dat geld lenen de enige optie is om te gaan studeren, dan zal de helft het af laten weten. Een hoge studieschuld wordt als een te zware belasting gezien om daadwerkelijk een studie te gaan volgen.

Bijna dertig procent van de ouders veronderstelt dat hun kinderen van een studie zal afzien indien er een leenstelsel komt. Negentig procent maakt zich zorgen om de schulden die er na de studie van hun kind zijn en afgelost moeten worden. De studieschulden zullen bij de invoering van een leenstelsel waarschijnlijk uit de hand lopen en zeker ook, omdat het nu al lastig is voor studenten om een passende bijbaan te vinden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.