Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor studie bij BKR registreren

Geld lenen voor studie bij BKR registreren

Het Bureau Krediet Registratie zou graag zien dat bij het geld lenen voor een studie de lening bij de instelling geregistreerd wordt. Dat heeft de algemeen directeur van het BKR naar buiten gebracht. Een van de reden om studieleningen te registreren is om daarmee toekomstige geldproblemen kunnen worden voorkomen. Een andere reden is dat kredietverstrekkers in dat geval een beter inzicht krijgen in de financiële situatie van de studenten die hun opleiding hebben afgerond.

De algemeen directeur van het BKR maakt zich zorgen op de oplopende schulden van de studerenden. Die zorgen zullen nog groter worden op het moment dat het sociale leenstelsel voor studenten daadwerkelijk wordt ingevoerd. Overigens vindt de studentenvakbond LSVb het idee van het BKR als een waarschuwing. Leningen van studenten worden met de invoering van een sociaal leenstelsel minder onschuldig, dan de vrijwillige studentenleningen die op dit moment verstrekt worden.

Het kan zelfs zo ver komen dat de studieschuld na afloop van de studie als een molensteen om de nek beschouwd kan worden. Vooral als er door de schuld bijvoorbeeld geen hypotheek of een te lage hypotheek verkregen kan worden. Het ministerie van Onderwijs reageert weer heel anders en laat weten dat de studielening van DUO niet te vergelijken is met leningen die bij een bank of andere kredietverstrekker worden afgesloten. Pas als er voldoende inkomen wordt verdiend, hoeft de afgestudeerde met aflossing van de studielening te beginnen en dat is bij reguliere leningen uiteraard niet het geval. Bovendien kan er naar draagkracht worden afgelost en ook dat is niet terug te zien bij een lening van de bank.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.