Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hulpvraag bij schulden door geld lenen groeit

Hulpvraag bij schulden door geld lenen groeit

De hulpvraag van consumenten met schulden als gevolg van geld lenen groeit sterk. De Raad voor Rechtsbijstand geeft aan dat in de afgelopen jaren het aantal verzoeken met betrekking tot schuldsanering enorm gegroeid is. Er gaan steeds meer mensen naar de rechter om via de weg van schuldsanering weer schuldenvrij te worden.

De rechtbanken kregen in 2008 ruim elfduizend verzoeken tot schuldsanering en in 2011 is dat aantal gestegen tot meer dan 21.000 verzoeken. De stijging komt neer op een groei in het aantal verzoeken van 85 procent. Het is de verwachting dat het aantal verzoeken in schuldsanering in 2012 rond de twintigduizend zal uitkomen. De Raad voor Rechtsbijstand meldt dat het dalende aantal vreemd is gelet op de economische situatie en in verhouding tot het aantal mensen dat bij de gemeenten om hulp vraagt.

De eerste stap die consumenten zetten is vaak bij de gemeente en dat kan aanleiding zijn om vervolgens in de schuldsanering terecht te komen. In dat opzicht is het vreemd dat het aantal verzoeken voor schuldsanering dit jaar minder zal zijn dan in 2011. Er zou dus gelet op het aantal mensen dat nog altijd bij de gemeente aanklopt eerder sprake moeten zijn van een stijging. Het is niet zo dat de gemeente tegenwoordig meer succesvol is om de schuldenproblematiek op te lossen.

Overigens is in Rotterdam het aantal aanvragen ten opzichte van 2008 met bijna 250% gestegen. Bovendien zijn er meerdere steden, zoals Leeuwarden, Zutphen, Den Haag en Dordrecht waar het aantal aanvragen voor schuldsanering in een paar jaar tijd is verdubbeld.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.