Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Maximale leeftijd voor geld lenen verhoogd

Maximale leeftijd voor geld lenen verhoogd

De seniorenorganisatie ANBO heeft erop aangedrongen dat de maximale leeftijd voor geld lenen moet worden verhoogd. ABN Amro heeft inmiddels gehoor gegeven aan deze oproep en heeft de maximale leeftijd voor het afsluiten van een lening al verhoogd. Vanaf deze week is het mogelijk om tot de leeftijd van 74 jaar een lening bij de ABN Amro af te sluiten.

De mensen worden in Nederland steeds ouder en blijven bovendien ook op oudere leeftijd lang er gezond. Ook senioren kunnen in voorkomende situaties extra geld nodig hebben en willen daarvoor geld lenen. Tot voor kort was het uitsluitend mogelijk om tot de leeftijd van 69 jaar een lening bij de bank af te sluiten en op dit moment is de ABN Amro de enige bank die de leeftijdsgrens voor het afsluiten van een krediet heeft verhoogd naar 74 jaar. De verhoging van de leeftijdsgrens is onder meer van toepassing voor de persoonlijke lening, privélimiet plus en het flexibel krediet. Overigens geldt voor het product privélimiet plus dat er helemaal geen sprake meer is van een leeftijdsgrens.

De seniorenorganisatie is uitermate tevreden met de wijzigingen van de bank en stelt dat leeftijd geen punt van discussie hoort te zijn. De verantwoordelijkheid van het afsluiten van een lening hoort bij de consument te liggen en leeftijd speelt daarbij geen rol. Het is belangrijker dat er een zorgvuldige afweging gemaakt wordt door consumenten en dat het inkomen uiteraard toereikend is om op een financieel verantwoorde wijze geld te lenen. Het is nu afwachten of andere banken zullen volgen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.