Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen geld lenen maar sparen vindt de Consumentenbond

Geen geld lenen maar sparen vindt de Consumentenbond

De Consumentenbond adviseert in plaats van geld lenen, maar eerst te gaan sparen. Het is namelijk veel goedkoper om een product met gespaard geld te betalen, dan er een lening voor af te sluiten of een product op afbetaling te kopen. Het kan er bij geld lenen voor consumptieve goederen namelijk wel op uitdraaien dat er vijftien procent aan rente bovenop de aankoopprijs komt.

De hoge rentes voor geld lenen leiden ertoe dat consumenten vaak tot wel vijftien procent meer betalen dan de originele prijs van het product. Om voordelig uit te zijn is het dan ook aan te raden, dat consumenten gaan sparen voor het aan te schaffen product. Daarnaast volgt het advies om zelf uit te rekenen wat het aan geld scheelt indien er gespaard wordt in plaats van dat er geld geleend wordt.

Kopen op afbetaling en het afsluiten van een lening om consumptieve goederen te kopen is uiteindelijk altijd duurder. Bovendien is de consument in staat om te sparen als er anders per maand ook geld beschikbaar zou zijn om een lening af te lossen.

Het klinkt ook aanlokkelijk om nu vast bijvoorbeeld een televisie of computer te kopen en deze pas een jaar later te betalen. Eerst sparen en dan kopen is ook in dat geval voordeliger. Zo heeft de Consumentenbond onderzocht dat er zelfs winkelketens waren die een hogere kredietvergoeding in rekening brachten dan het wettelijke toegestane percentage.  Nog een ander voordeel van eerst sparen en dan pas kopen is dat het BKR buiten de deur wordt gehouden, wat bij het lenen van geld natuurlijk niet het geval is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.