Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen leidt bij ouderen minder tot problemen

Geld lenen leidt bij ouderen minder tot problemen

De onbetaalde rekeningen zijn in Nederland vorig jaar weer gestegen en het blijkt dat nog altijd een groot deel van de consumenten problemen heeft met het betalen van schulden. Opvallend is wel dat hoe ouder de consument is, des te minder problemen er aanwezig zijn op het gebied van het terugbetalen van geleend geld of het voldoen van rekeningen. Problemen in verband met geld lenen en de aflossing van de lening leidt bij de groep consumenten boven de vijftig jaar al tot minder problemen. Bij de groep boven de zeventig jaar is er echter maar twee procent dat moeite heeft met het betalen van alle rekeningen en schulden.

Ook ouderen sluiten kredieten af, maar het grote verschil met jongeren is, dat de senioren vrijwel geen problemen hebben met het terugbetalen, waardoor er zich in deze groep minder betalingsachterstanden voordoen. Het Bureau Krediet Registratie vindt het wenselijk dat er meer zichtbaarheid komt in de schuldenpositie van mensen. Op dit moment worden er alleen nog maar kredieten en achterstanden van betalingen op leningen geregistreerd bij het BKR. Dat zou in de toekomst moeten veranderen, zodat bijvoorbeeld ook achterstanden op betalingen van ziektekostenverzekeringen en studieleningen geregistreerd worden

Het registreren van meer schulden en achterstanden van betalingen op bijvoorbeeld energiekosten en huur zal een beter inzicht bieden in de schuldenlast. Op het moment dat alle gegevens kunnen worden gecombineerd is het al mogelijk dat in tachtig procent van de gevallen vooraf vastgesteld kan worden of iemand op korte of lange termijn in de problemen kan geraken.

.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.