Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kosten creditcard absurd hoog volgens winkeliers

Kosten creditcard absurd hoog volgens winkeliers

Het gebruikmaken van een creditcard is in feite een verkapte manier van geld lenen, waar veel consumenten bij het afrekenen in de winkel voor kiezen. De winkeliers in Nederland vinden de hoge tarieven die door de aanbieders van creditcards in rekening worden gebracht echter absurd hoog. De winkeliers vragen dan ook de aandacht van de politiek om daar wat aan te gaan doen. Tom Ponjee is secretaris betalingsverkeer van de organisatie Detailhandel Nederland en liet weten dat de verschillen van de tarieven met het afrekenen met een creditcard of reguliere pinpas absurd hoog zijn.

De consument is niet alleen de dupe van de hoge tarieven, maar ook de winkelier. De winkeliers zullen in elk geval aan de bel gaan trekken op het Binnenhof en eisen dat er actie wordt ondernomen om de hoge tarieven terug te dringen. Het is belangrijk dat de kosten voor het betalingsverkeer niet te hoog moeten worden vastgesteld en dat zou ook tot de politiek moeten doordringen.

In Nederland gelden er tussen de winkeliers en banken afspraken met betrekking tot de tarieven die voor pinbetalingen in rekening worden gebracht. Een transactie op het gebied van pinnen mag bijvoorbeeld niet meer dan 0,08 euro per keer kosten. Bij het gebruik van creditcards lijkt er in dat opzicht wel sprake te zijn van een wildwest situatie, want de aanbieders van de creditcards bepalen namelijk zelf wat de tarieven zijn voor het betalingsverkeer. Creditcardmaatschappijen hoeven dan ook geen rekening te houden met een maximum tarief zoals dat bij pinbetalingen wel het geval is.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.