Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sneller aflossen bij geld lenen is beter voor gemoedsrust

Sneller aflossen bij geld lenen is beter voor gemoedsrust

In Nederland heeft meer dan de helft van de consumenten een lening afgesloten. Het geld lenen wordt onder meer gedaan bij banken, maar ook bij familie of vrienden. Uit onderzoek is gebleken dat zestig procent van de kredietnemers de geldlening als een last ervaart. Het aflossen van een lening is daarom niet alleen goed om de maandelijkse lasten naar beneden te brengen, maar ook voor de gemoedsrusten van mensen.

Het sneller aflossen bij geld lenen kan op verschillende manieren aangepakt worden, bijvoorbeeld door van een kasboek gebruik te maken. Het is belangrijk om overzicht te hebben over het geld, zodat duidelijk is waar het geld dat binnenkomt aan uit gegeven wordt. Een kasboek kan op papier worden bijgehouden, maar het is nog makkelijker om daarvoor een online kasboek te gebruiken.

Gemiddeld spaart tachtig procent van de huishoudens een bedrag per maand, maar van diezelfde huishoudens is er dus ook een groot deel dat een lening heeft lopen. Wie spaargeld heeft, kan dat benutten om een lening versneld af te lossen. Dat bespaart geld, want de rente op leningen is hoog.

Besparen op andere zaken biedt mogelijkheden om sneller af te lossen bij geld lenen. Kijk bijvoorbeeld of er op uitgaven voor de boodschappen bespaard kan worden door vooral aanbiedingen te kopen en minder luxe producten. Ook op andere zaken, zoals premies voor verzekeringen kan geld bespaard worden, dat weer gebruik kan worden voor het aflossen van een lening. Maak gebruik van de vergelijkingsmogelijkheden en stap over naar een andere verzekeraar als dat veel geld in de premie scheelt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.