Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sociaal studentenstelsel geld lenen komt dichterbij

Sociaal studentenstelsel geld lenen komt dichterbij

Het sociale stelsel waarbij studenten geld lenen om een studie te kunnen volgen en te bekostigen lijkt weer een stapje dichterbij gekomen te zijn. Afgelopen vrijdag heeft de ministerraad namelijk ingestemd met de inhoud van de brief met hoofdlijnen. Die door de minister Jet Bussemaker is opgesteld. Overigens is dit geen officieel wetsvoorstel, want de minister is eerst nog van plan om met de Kamer te overleggen over de inhoud en uitvoering.

Voor studenten zal het geld lenen wellicht een drempel opleveren om te gaan studeren, want de lening kan in dat geval gemiddeld bijna 15.000 euro bedragen. Bij dit bedrag gaat het om uitwonende studenten die een vierjarige studie volgen. Dat bedrag kan via het sociale leenstelsel dan bij de overheid worden geleend tegen een lage rente. De rente die op dit moment genoemd wordt bedraagt daarvoor 0,6 procent.

De lening zelf hoeft na afloop van de studie pas aan de overheid worden terugbetaald en alleen als de afgestudeerde een baan heeft gevonden, waarmee voldoende inkomen gegenereerd wordt. Er wordt voor de aflossing van de lening op basis van het sociale leenstelsel dan vijftien jaar uitgetrokken. Overigens zal de aanvullende beurs voor studenten met ouders die een lager inkomen hebben wel in de vorm van een gift worden gegeven. Er hoeft voor de aanvullende beurs dus wat betreft geen geld geleend worden als het inkomen van de ouders ontoereikend is.

De minister vindt de invoering van een sociaal leenstelsel een gouden kans. Een van de gevolgen van het leenstelsel zal namelijk zijn dat de kwaliteit van het onderwijs verbeterd zal worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.