Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Honderden boeren kunnen geen geld meer lenen bij bank

Honderden boeren kunnen geen geld meer lenen bij bank

Een groot aantal boeren dreigt in de problemen te raken doordat geld lenen bij de bank niet meer mogelijk is. Het gaat dan om de grote groep boeren die voorheen zaken deden met de ABN Amro. Brussel heeft echter druk gezet op deze bank om de boerenklanten over te laten gaan naar de Deutsche Bank. Deze bank heeft nu nadere regels gesteld aan het geld lenen aan boerenbedrijven met als gevolg dat honderden boeren daarvan de dupe dreigen te worden.

De Deutsche Bank heeft namelijk strenge regels gesteld aan het geld lenen aan boeren die betrekking hebben op de omzet. De nieuwe regels houden onder meer in dat boeren om geld te kunnen lenen een minimale omzet moeten hebben. Het bedrag van de minimale omzet van het boerenbedrijf moet minimaal 1 miljoen euro zijn. Aangezien er ook veel kleine boerenbedrijven zijn, kunnen die boeren in de problemen komen omdat niet voldaan wordt aan de omzeteis die door de Deutsche Bank gesteld wordt. Het zijn dus vooral de kleine boeren met een lagere omzet dan een miljoen euro die binnenkort of op termijn in de problemen kunnen komen.

De Deutsche Bank heeft overigens laten weten en zelfs de belofte gedaan, dat boeren zonder extra kosten mogen overstappen naar een andere bank. Deze garantie is echter mondeling verstrekt en de Deutsche Bank weigert vooralsnog om de belofte van het kostenvrij weg te gaan op papier te zetten. De kleine boeren kunnen in elk geval maar beter op zoek gaan naar een andere bank voordat er financiële problemen opdoemen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.