Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Daling geld lenen in vorm van consumptief krediet

Daling geld lenen in vorm van consumptief krediet

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek is gebleken dat er in de maand december in 2012 minder kredieten zijn verstrekt aan consumenten in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Er is in dat opzicht sprake van een daling van ruim negentien procent. Overigens is er met betrekking tot de daling van het geld lenen in de vorm van een consumptief krediet wel een onderscheid te maken tussen het doorlopend krediet en aflopende leningen.

De daling van het doorlopend krediet kwam namelijk uit op 14,5 procent en de daling van aflopende leningen kende een groter percentage van 32,3 procent. Niet alleen werden er minder aanvragen gedaan voor het verkrijgen van het consumptief krediet, want ook het totale uitstaande saldo van leningen kende een daling. In de genoemde periode is het saldo van consumptieve geldleningen namelijk met een totaalbedrag van 352 miljoen euro gedaald.

Vijf jaar geleden werd er door de consumenten nog volop geld geleend voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto of andere duurzame goederen. Sinds het begin van de kredietcrisis heeft er zich echter een daling voorgedaan in het totaal verstrekte consumptief krediet. Als het heden met vijf jaar geleden wordt vergeleken is er zelfs sprake van een daling van meer dan 38 procent in het verstrekken van consumptief krediet. Overigens betekent het niet dat de consumenten op andere manieren geld lenen, want in een periode van vijf jaar tijd zijn de Nederlanders gezamenlijk voor meer dan 1,4 miljard euro bij de bank rood gaan staan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.