Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Via de webcam geld lenen

Via de webcam geld lenen

Een van de banken in Nederland is gestart met een nieuw initiatief en dat is de mogelijkheid van geld lenen via de webcam. Dat biedt het voordeel dat de consument het huis dus niet meer hoeft te verlaten om geld te lenen bij de bank. Het initiatief is ontwikkeld door de ABN Amro, maar wellicht dat bij gebleken succes meerdere banken het goede voorbeeld zullen volgen. De opzet is om via de webcam advies te geven aan consumenten die een lening willen aanvragen.

Een groot deel van de consumenten maakt van het internet gebruik om op zoek te gaan naar informatie over leningen en vergelijkt daarna ook verschillende leningen met elkaar. Voordat er echter een lening wordt afgesloten gaat een deel van de consumenten nog altijd te rade bij de eigen bank. Aangezien het veel tijd kost om naar de bank te gaan en daar een gesprek te hebben over de mogelijkheden van het geld lenen, heeft de ABN Amro het plan bedacht om de optie te bieden via de webcam een persoonlijk advies te ontvangen.

Het schijnt dat de klanten net zoveel waarde hechten aan een persoonlijk advies via de webcam als tijdens een bezoek aan het kantoor van de bank. Het is een nieuwe vorm van dienstverlening met een lage drempel, want de klant kan gewoon vanuit de eigen vertrouwde omgeving om advies vragen. Overigens was het sinds de herfst van 2011 al mogelijk om via de webcam advies over een hypotheek te krijgen en in 2012 is dat al een groot succes gebleken met tweeduizend gesprekken en bijna vijfhonderd afgesloten hypotheken.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.