Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Let op duur serviceabonnement bij geld lenen

Let op duur serviceabonnement bij geld lenen

Eigenaren van woningen kunnen bij het geld lenen via een hypotheekadviseur maar beter uitkijken voor het afsluiten van een duur en onnodig serviceabonnement. De Consumentenbond heeft een onderzoek uitgevoerd en daaruit komt naar voren dat de serviceabonnementen maar weinig te bieden hebben. Wie een serviceabonnement afsluit bij een hypotheekadviseur moet daarvoor echter maandelijks wel een bedrag betalen tot wel 35 euro per maand.

De serviceabonnementen bieden klanten de gelegenheid om vragen te stellen via de mail of per telefoon. Bovendien wordt elk jaar of om de twee of drie jaar de mogelijkheid van een gesprek geboden om te de hypotheek en andere financiële producten als verzekeringen nog eens onder de loep te nemen. Een specifiek advies voor nieuwe verzekeringen of voor een andere hypotheek maken echter geen onderdeel uit van het serviceabonnement. De consumenten zal dus alsnog daarvoor een aparte betaling moeten doen. Overigens komt het ook voor dat klanten met een serviceabonnement twee keer betalen voor een advies.

Volgens de toezichthouder, Autoriteit Financiële Markten, is het niet toegestaan dat hypotheekadviseurs extra geld vragen voor diensten die al aan een financieel product is verbonden. Daarbij kan er gedacht worden aan een nieuw voorstel voor de hypotheekrente voordat de termijn ten einde. De Consumentenbond heeft van verschillende adviesketens de serviceabonnementen bekeken en vergelijken en op basis van een looptijd van dertig jaar kunnen klanten tussen de 3.600 euro en 12.600 euro aan abonnementskosten kwijt zijn. Er wordt dan ook het advies gegeven om zelf geld apart te zetten om bij het nemen van een belangrijke beslissing een financieel adviseur in te huren.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.