Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen maar niet sparen zorgt voor meer kans op financiële problemen

Geld lenen maar niet sparen zorgt voor meer kans op financiële problemen

Geld lenen in plaats van geld sparen ledit tot een grotere kans op het ontstaan van een financiële probleemsituatie. Het Nibud heeft vorig jaar al eerder onderzoek gedaan naar de factoren die invloed hebben op het ontstaan van geldproblemen. De ene consument krijgt vaker te maken met schulden dan de andere, maar waar zit het verschil? Het blijkt in elk geval dat mensen die betalingsachterstanden hebben niet heel goed hun administratie op het financiële vlak bijhouden.

Als de financiële administratie niet goed wordt bijgehouden, dan is het overzicht op de inkomsten en uitgaven veelal ook beperkt. Opvallend resultaat uit het onderzoek is, dat de hoogte van het inkomen weinig invloed heeft op het ontstaan van geldproblemen. De wijze waarop en hoe er met financiële middelen wordt omgegaan heeft wat dat betreft meer invloed. Ruim dertig procent van de respondenten die betalingsachterstanden hebben, laten weten dat de rekeningen wel betaald hadden kunnen worden, maar dat het erbij in is geschoten. In het geval van hoge inkomsten is een slechte administratie een oorzaak van het ontstaan van schulden.

Het verliezen van controle over het geld kent ook andere oorzaken, zoals een scheiding of de uitbreiding van het gezin. Een van de belangrijke punten om schulden te voorkomen is dat het overzicht bewaard moet blijven en dat sparen beter is dan geld lenen. Wie geld kan lenen had voor de aflossing namelijk ook voldoende ruimte om geld te sparen anders had er namelijk geen lening afgesloten kunnen worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.