Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen tegen zestien miljoen procent rente

Geld lenen tegen zestien miljoen procent rente

Het is haast te absurd voor woorden, maar toch echt gebeurd. Een Britse student zat in geldnood en wilde daarom snel geld lenen. Adam Richardson kampte met een cannabis- en alcoholverslaving en sloot een lening af van 100 euro om in zijn behoefte van de verslaving te kunnen voorzien. De lening werd afgesloten bij het bedrijf Capital Finance One tegen een absurd hoog rentepercentage. De rente werd namelijk vastgesteld op 16.734.509,4 procent per jaar.

Een lening van 100 euro heeft zo geleid tot een totale schuld van 29.000 euro. De lening werd overigens aangevraagd in 2011, maar de Britse student betaalde het bedrag niet aan de kredietverstrekker. Om die reden is Richardson dan ook failliet verklaard. Deze praktijken van malafide kredietverstrekkers kunnen tot grote problemen leiden en de student heeft dan ook de publiciteit gezocht om anderen te behoeden voor deze grote valkuil. Om de media in te lichten werd een kopie van de leenovereenkomst door Richardson naar The Guardian verzonden, zodat de zaak in de openbaarheid kon komen. De betreffende krant heeft laten weten dat de politici in Groot-Brittannië in elk geval enorm zijn geschrokken. Zo bracht Stella Creasy van de politie partij Labour naar buiten dat dit op de wereld alleen kan in een land waar elke rente gevraagd kan worden als er geld wordt uitgeleend met rampzalige gevolgen.

Geld lenen tegen woekerrentes wordt nooit aangeraden, maar geld lenen tegen zestien miljoen procent rente is doorgaans natuurlijk niet normaal te noemen. In elk geval is het aan te raden om altijd te letten op de voorwaarden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.