Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Een derde van de huizenbezitters in risicozone

Een derde van de huizenbezitters in risicozone

De meeste huizenbezitters hebben geld geleend om de aankoop van de woning te financieren. Uit onderzoek blijkt dat een op de drie huiseigenaren er meer dan verstandig aan doet om te financiële situatie met betrekking tot de hypotheek eens goed onder de loep te nemen. Er kan bijvoorbeeld in voorkomende situaties beter worden afgelost op de hypotheek of zelfs extra geld worden afgelost. Het onderzoek van de ING Hypotheek Stresstest laat zien dat twee op de drie huiseigenaren er op financieel vlak goed voor staat.

Aan het onderzoek hebben ongeveer 45.000 deelnemers meegedaan en het blijkt dat tien procent van de huiseigenaren terecht of onterecht wel eens piekert over het voldoende van de maandelijkse hypotheek. Een kleiner deel van de huiseigenaar denkt wel eens na over de mogelijkheid met een restschuld te maken te krijgen en één procent kan wel eens de slaap niet vatten omdat er op twee huizen hypotheken rusten. Een kwart van de huizenbezitters blijkt minder spaargeld te hebben dan de voorgeschreven norm, zoals deze door het Nibud wordt gehanteerd en op 3.550 euro is vastgesteld.

Meer dan de helft van de huiseigenaren denkt dat het inkomen op korte termijn gelijk zal blijven en een op de zeven deelnemers aan het onderzoek heeft laten weten een inkomensstijging te verwachten. Overigens kan iedereen deelnemen aan de stresstest  van de ING en desgewenst gebruikmaken van het aanbod van verschillende diensten van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Dat biedt mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in de financiële situatie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.