Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Informele vorm van geld lenen wordt populairder

Informele vorm van geld lenen wordt populairder

Informeel geld lenen is een alternatieve methode om een lening af te sluiten, zoals dat normaal bij een bank gebeurt. Met de informele vorm van geld lenen wordt bedoeld dat er bij vrienden of familie een lening wordt verkregen. Het blijkt dat de kredieten bij de bank afnemen en aangezien er ook een streng beleid geldt voor het verkrijgen van een lening, zijn steeds meer consumenten op zoek naar alternatieve vormen.

Het Nibud meldt zelfs dat er sprake is van een trend bij het aantal consumenten dat besluit om al dan niet gedwongen op een informele manier geld leent. Het blijkt dat het aantal mensen dat op informele wijze geld leent bij bijvoorbeeld familie of vrienden groter is geworden ten opzichte van een aantal jaren geleden. In 2009 leende vijf procent op deze alternatieve wijze geld en in 2012 is dat gestegen tot tien procent. Er is dus sprake van een verdubbeling.

De cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek wijzen uit dat het totale aantal leningen en kredieten fors is gedaald bij de banken, maar een deel van de consumenten die normaal bij een bank geld zou lenen, heeft nu dus voor een alternatieve methode gekozen. Overigens is het bij een informele manier van geld lenen wel aan te bevelen om de overeenkomst op papier te zetten. In de overeenkomst kan het leenbedrag en de termijn van terugbetaling worden vermeld en het termijnbedrag als de terugbetaling in termijnen gebeurt. Dat voorkomt misverstanden die een negatieve invloed kunnen hebben op de relatie met een familielid of vriend.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.