Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Onnodige incasso wordt voorkomen met Centraal Digitaal Beslagregister

Onnodige incasso wordt voorkomen met Centraal Digitaal Beslagregister

Betalingsachterstanden en geld lenen vormen de basis voor financiële problemen en dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Zelfs zulke gevolgen dat mensen door onnodige incasso onder het bestaansminimum komen. Het kabinet wil preventieve maatregelen nemen zodat mensen met schulden als gevolg van geld lenen en betalingsachterstanden niet meer onder het minimum inkomen van bestaan uit zullen komen. Om deze reden wordt er een Centraal Digitaal Beslagregister ingesteld.

Op dit moment mag er geen beslag worden gelegd op het inkomen beneden de beslagvrije voet, maar er zijn situaties waarin de beslagleggingen zich maar opstapelen, zodat de schuldenaar onder het bestaansminimum uitkomt. Bovendien heeft de opeenstapeling tot gevolg dat de belangen van de schuldeisers met elkaar kruisen. Door het instellen van het Centraal Digitaal Beslagregister kunnen de schuldeisers op basis daarvan rekening houden met de beslagvrije voet. Dat is een inkomensminimum dat bedoeld is om in de minimale levensonderhoud te kunnen voorzien. Op dat inkomen tot aan de beslagvrije voet mag door de schuldeisers geen beslag worden gelegd.

Als de schuldeisers gebonden zijn aan de gegevens van het Centraal Digitaal Beslagregister wordt daarmee dus in de toekomst voorkomen dat mensen onder het bestaansminimum moeten leven. Naast het instellen van het Centraal Digitaal Beslagregister met als doel dat de schuldeisers rekening houden met de beslagvrije voet, heeft het kabinet nog een plan. Zo wil het kabinet eveneens dat de lijst met goederen waar de schuldeisers geen beslag op mogen leggen verder wordt uitgebreid. Dat betekent dus dat de schuldeisers op minder goederen beslag mogen leggen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.