Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten worden misleid bij geld lenen in de vorm van flitskrediet

Consumenten worden misleid bij geld lenen in de vorm van flitskrediet

Er zijn in het verleden al strengere regels gesteld aan het verstrekken van flitskredieten, maar consumenten die op deze wijze geld lenen worden nog steeds misleid door de geldverstrekkers. Dat heeft het onderzoeksbureau MoneyView op grond van een eigen onderzoek geconcludeerd. De wet wordt namelijk omzeild door van slimme constructies gebruik te maken.

De verstrekkers van minikredieten mogen geen torenhoge rentes in rekening brengen, maar in plaats daarvan wordt de consument vaak met andere kosten opgezadeld, zoals advieskosten. Bij een flitskrediet van 200 euro met een looptijd van drie weken kunnen deze kosten wel 38 euro bedragen. Een andere wijze van kosten in rekening brengen heeft betrekking op de mogelijkheid om een garantieverzekering af te sluiten van meer dan 50 euro bij een minilening van 250 euro.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de Autoriteit Financiële Markten op korte termijn weer eens gaat optreden tegen deze kredietverstrekkers. De AFM heeft laten weten dat er diverse onderzoeken gaande zijn en dat er inmiddels is begonnen met de voorbereiding voor het treffen van maatregelen. Er zijn echter kredietverstrekkers die bezwaar indienen of beroep instellen als er maatregelen worden getroffen door de AFM en daarom kan het langer duren voordat er echt concrete maatregelen uitgevoerd worden die effect hebben.

Overigens zijn er ook betrouwbare kredietverstrekkers actief op de markt van geld lenen en dat geldt zowel voor het verstrekken van persoonlijke leningen als voor doorlopende kredieten, waarbij de nodige flexibiliteit wordt geboden. Ohra is bijvoorbeeld voordelig net als Freo en MoneYou.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.